Over

Met CoronAlert doen we binnen deze crisis wat Open State Foundation goed kan: orde, transparantie en controleerbaarheid verzorgen in een versnipperde en ontoegankelijke informatiehuishouding door - in dit geval - decentrale overheden.

Dat doen we door een centraal platform te bouwen waarop lokale communicatie en nieuws over corona centraal wordt ontsloten, wordt gefilterd, en doorzoekbaar en vergelijkbaar wordt gemaakt.

NOTE: CoronAlert is in Beta. Elke feedback is meer dan welkom om het beter te maken. Je kan de Feedback sturen naar contact@openstate.eu.

Hergebruik van het platform

Software
De code voor CronAlert is open source. De code staat op GitHub en we hebben het vrijgegeven onder de GNU Lesser General Public License v3. De documentatie is vrijgegeven onder de Creative Commons Attribution 4.0 International license.

We hebben ondersteuning voor Docker, zodat je het zelf kan draaien. Aan beter documentatie wordt gewerkt. Neem contact op als je er iets mee gaat doen, we helpen je graag verder!

Design
We zijn blij met de frontend die gemaakt is door De Vormstrateeg en is vrijgegeven volgens de CC0 Public Domain Dedication.

Inhoud
De inhoud van het platform is niet van ons, omdat het informatie is van gemeenten, provincies en veiligheidsregio's die zij delen. Hier kunnen wij niet dingen aan wijzigen.