Gemeente Olst-Wijhe | Verdriet, spanning of zorgen door corona? Hier kunt u hulp vragen
Verdriet, spanning of zorgen door corona? Hier kunt u hulp vragen
Op 13 maart veranderde ons leven.
De uitbraak van het coronavirus zorgde ervoor dat alles wat wij kenden en gewend waren niet meer vanzelfsprekend was. Een knuffel of arm om je heen als je verdriet hebt, een bruiloft met al je familie en vrienden, een uitvaart met al je dierbaren, uit eten, naar de bioscoop, op vakantie, examen doen. In mei kregen we langzamerhand weer wat meer ruimte, maar de arm om je heen en het samenzijn met grote groepen moeten we nog steeds missen.
Velen van ons kennen iemand die ziek is geweest of zelfs aan het coronavirus is overleden. Of zijn zelf ziek geweest. Maar het virus kent ook andere gevolgen; eenzaamheid, spanning, verlies van een baan, geldproblemen, een relatie die is beëindigd, gemiste eindexamens, diploma-uitreikingen en afscheidsmusicals. Het virus raakt ons allemaal. Daarom kondigde het kabinet een periode van herdenking en bezinning aan met het thema Aandacht voor elkaar. Hoe we deze periode invullen, bepalen we zelf, als samenleving. Heeft u behoefte aan een manier om samen te herdenken? Wilt u graag een moment waarop we met elkaar kunnen terugkijken, verhalen kunnen delen en vooruit kunnen kijken? Wij horen graag waaraan u behoefte heeft en wat uw ideeën zijn. U kunt hiervoor mailen naar gemeente@olst-wijhe.nl of bellen naar telefoonnummer 14 0570.
Wij kunnen ons voorstellen dat u soms behoefte heeft aan een luisterend oor of een andere vorm van hulp. Het geven van fysieke steun is nu lastig, maar dat betekent niet dat we er niet voor elkaar kunnen zijn. Ook zijn er tal van hulpverleners die je kunnen helpen in deze moeilijke tijd.
Heeft u behoefte aan andere ondersteuning dan hieronder is genoemd? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt bellen naar telefoonnummer 14 0570 of mailen naar gemeente@olst-wijhe.nl. U kunt ook kijken op de Ondersteuning website van de gemeente.
Luisterend oor en hulp bij doorverwijzing. Vrijwillige hulpdiensten (bijvoorbeeld voor boodschappen doen, gezelschap houden, klussen).
Combinatie van aanbod van activiteiten gecombineerd met vervoer
Inzet zorgvrijwilligers en ondersteuning voor onder andere (jonge) mantelzorgers.
Hulp bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt, zoals maatschappelijk werk en hulp bij rouwverwerking.
Voor alle vragen over opgroeien en opvoeden kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).
Maak je je zorgen en wil je graag een luisterend oor?Wijs is er voor tieners en jongeren tot 21 jaar.
Hulp bij financiële vragen of problemen.
(Praktische) hulp en ondersteuning voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.
Een luisterend oor en advies wanneer u te maken heeft gehad met een traumatische gebeurtenis of een verlies.
Persoonlijke hulp en advies bij rouw na het verlies van een dierbare.
Centrum voor Verlies en Rouw (landelijk)
Een luisterend oor, informatie en advies bij rouw en verlies.
28 sep. 2020 16:13:01